Asigurarea de Răspundere Civila Auto (RCA)

Asigurarea de Răspundere Civila Auto (RCA) este un contract incheiat intre proprietarul unui vehicul, persoana fizica sau juridica si o companie de asigurari autorizata. In baza acestui contract, compania care a emis polita de asigurare RCA plateste despagubiri tertelor persoane pagubite in urma unui accident provocat de vehiculul pentru care s-a incheiat polita, pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale, inclusiv daunele morale, suferite in acel accident.

Polite asigurare in format electronic

La emiterea unei polite prin Drivesafe.ro, primiti polita prin emailul asociat contului si puteti gasi polita si in contul Drivesafe.ro. Puteti printa polita pe format fizic sau o puteti prezenta in format electronic pe telefon. In cazul in care doriti polita in format fizic, puteti selecta livrarea prin posta si primiti polita la casuta postala.

Acte necesare emitere RCA

Pentru incheierea unei polite RCA este nevoie de certificatul de inmatriculare al autovehiculului (talon), precum si de datele de identificare ale proprietarului, persoană fizica sau persoana juridica. In cazul autovehiculelor achizitionate in leasing sunt necesare si de datele de identificare ale companiei de leasing deoarece acesta este proprietarul de drept al autovehiculului in cauza.

Verificare valabilitate polita RCA

Pentru a verifica valabilitatea unei polite RCA puteti accesa site-ul AIDA si puteti verifica valabilitatea unei polite pe baza numarului de inmatriculare sau a seriei de caroserie

Cum se obtine o polita RCA

Pentru emiterea unei polite RCA trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

1. Accesati Drivesafe.ro
2. Introduceti datele vehiculului si ale proprietarului
3. Selectati una din ofertele prezentate si efectuati plata cu cardul online
4. Polita se emite automat imediat dupa confirmarea platii, aceasta confirmare dureaza in general 1 minut

Obtinere duplicat polita asigurare

Pentru obtinerea unui duplicat al unei polite de asigurare, ne puteti contacta folosind formularul de contact in cazul in care polita a fost emisa prin Drivesafe.ro sau puteti contacta orice agentie a companiei de asigurari emitente. Asiguratorii cu care colaboram sunt disponibili aici.

Informatii suplimentare RCA

Decontare Directa

Puteti gasi mai multe detalii despre RCA pe site-ul ASF.